Urządzenia i Akcesoria
Makaron z jarmużem i szynką
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
2 porcje
Składniki
-
100 g jarmużu tylko liście, pokrojonego na kawałki, bez twardych części
-
1300 g wody
-
2 ¼ łyżeczki soli
-
10 g oleju
-
160 g makaronu, suchego (o czasie gotowania 8-10 min)
-
80 g mleka
-
75 g serka kremowego
-
1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
2 szczypty cukru
-
½ - 1 łyżeczka czosnku, granulowanego
-
8 - 10 plastrów szynki szwarcwaldzkiej pokrojonej w 0,5 cm paski
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
31.1 g
Kalorie
2819 kJ /
673.3 kcal
Tłuszcz
30.5 g
Błonnik
4.4 g
Węglowodany
73.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
JARMUŻ
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kuskus z morelami, orzechami laskowymi i serem feta oraz mieszanymi warzywami
1 godz. 15 min
Placuszki pomidorowo-ciecierzycowe
40 min
Spaghetti z kaparami i anchois (TM5, TM6)
35 min
Penne z dynią i szynką
30 min
Sałatka z żółtej soczewicy z fetą, orzechami laskowymi i grejpfrutem
35 min
Pilaw z ziarnami i burakiem
30 min
Kotleciki ryżowe
45 min
Makaron z cukinii z tuńczykiem i suszonymi pomidorami
25 min
Risotto z jarmużem
50 min
Makaron z bakłażanem "po bolońsku"
35 min
Tagliatelle z duszonymi grzybami
1 godz.
Spaghetti z tuńczykiem (TM5, TM6)
40 min